林鄭早就下定決心做一位稱職暴君

| | ,

由2019年起,林鄭港共政權濫用緊急法、放縱蒙面恐怖份子襲擊港人、主動攻擊大學、默許走路工滋擾不歸順傳媒、以言入罪解僱大學教授戴耀庭、縱容中共國安肆意越境犯法侵害港人人權、把半閹立法會無限期延遲選舉同時「委任」香港人大人肉圖章,加上其奴隸主中共國安法強行實施,區區一頭八達通都唔曉用嘅好勇鬥狠過期師奶,成手滿晒加速滅港各種制度武器,牠呢兩年間竭盡全力做盡歷史上所有暴君都會做嘅暴行:草菅人命、靠文武暴力苟延殘喘政權、依法治人、侵害各種人權,只差高調文字獄及扼殺新聞自由未做,或者林鄭急於名留青屎,日前牠終於做埋處死新聞自由呢粒眼中釘 —— 居然係用 #警察通例 去「界定」誰是「合法傳媒」,林鄭嘅創意暴政真係唔講得笑。

在下無意恥笑林鄭以蒙面恐怖份子(即警察)都唔守嘅警察通例去規範新聞界,淨係將呢個事實陳述一次,我都已經忍俊不禁,恐怖份子們自己都無視嘅警例,卻要求香港境內 99.999999% 並非警察嘅人去守警例,我最唔理解嘅係點解佢哋自己講完會忍到笑,當然我唔會陪呢班笑匠用返「法律」「基本法」去之乎者也,所謂司法對港共嚟講只係一張以空氣印嘅紙,你仲用牠們不屑一顧嘅廢紙去拗「法律觀點」,我相信只有公民黨之流會覺得你做得好,法治究竟死咗未?唔駛銀針驗屍嘅,你睇下當下呢個所謂政府有冇「守法」就師父明白了。

畢竟對古今中外各位暴君來說,牠們濫用公權以權謀私齷齪一面,或無恥勾當,或又名曰真相,都係本住寧畀人知莫畀人見心態,有圖有片就有「影響國家安全」火種,正所謂無知即力量 —— 呢句話全寫係「人民無知即獨裁者有力量」呀,newspeak嘅嘢你識條蔥咩?港共依(僭建)法治記者/傳媒,項莊舞劍,皆在閹乾公眾嘅思考力,記者?真相?好危險嘅,對林鄭(份糧)嚟講。正如大師見到文匯大公呢啲只有正面嘅紙都馬上留低一句DNLM然後收山,林鄭瘋狂加速,將香港嘅搵食傻點全力扼殺,今次借法滅聲,就係想令香港人變哂大師,日日正能樣,天天歌頌厲害了他媽國,論攬炒?林鄭才是權威。

各位應該已經好明白所謂國家安唔安全,同你會唔會安全,係絕對冇關嘅,你好,國家未必好,但騎劫國家嘅人想「好」的時候,你通常都唔慌會好。歷史上每隻暴君可能都有個checklist,或者你參考下我嘅豐功偉績,我又抄考下你嘅陽光撕法,咁林鄭之流既然早已下定決心遺臭萬年,一件污兩件穢N件冇眼睇,咁都好合理吖。

你仲未坐穩?而家先至係滅港起點咋。

Previous

泛權威性人格至係普遍香港人核心價值

記一件咸豐年抗爭事(上)

Next