完結香港基金之香港再出殯

| | ,

明明香港地係世界級孖屐亭英雄地,偏偏一年半載就會有一次附圖呢種核爆災難級負宣傳獻世。

「香港再出發大聯盟」,哦,出發囉,疊馬囉,威囉,英雄主義囉,睇下邊班年青力壯兼年少有為嘅年輕人出來帶隊先?哦,原來係前前前騙首老懵董、前行騙長官陸捌狗、獻世派萬年木乃伊痰耀宗、痰胃豬⋯⋯ 由呢班平均年齡73歲嘅「年輕人」帶隊,真心電動輪椅都推唔郁呢班風燭殘年,然後呢班口窒窒腳震震嘅「傑青」聲稱要帶領各位「再出發」,嘩,咁樣樣同龍婆爭飯食呀大佬。

阿誠哥幾年前講過「由八十歲嘅人決定十八歲嘅未來係好危險嘅事」,只不過港共今次吹大雞,誠哥明明已經唔心安都要畀面,齊齊來打臉放題,教嗰啲叫誠哥做「最強黃絲」嘅天真嬌黃絲情何以堪呢。

看着呢堆面目模糊卻又印上不同型號的舔共機器,不禁教人聯想起《Matrix》中那副失控防毒軟件 Agent Smith —— 無論那是李慧琼還是李梓敬,都是千人一臉、嚼蠟言辭、了無生氣,除了它們身份證上印着不同名字姓別和號碼,聽這些政治正確人偶說話,猶如欣賞一場未開票箱已知「結果」的選舉,咁當然 Agent Smith 尚且係威係勢一路屌打錫安人,港共呢班膺品 Agent 屎襪夫只係一堆留聲機。

You are what you feed,極權專制中共用人唯跪,黨性和人性是日與夜,黑或白,不可兼得,老大哥信得過嘅人必須是人偶,(暫時)永恆緊跟主旋律,太陽西昇就說西,含撚有益就順便舔埋西,管你貴姓董梁譚李陳張黃,伏地魔從不需要食死徒是人,政治正確才是正確,食死徒創作多些 newspeak 又何妨?聽着氣若游絲嘅老懞吟了大半生還是那些「外國勢力攪亂香港」「香港有政治問題」「安定繁榮穩定」「不容分裂國家」⋯⋯ blablablabla,滿嘴之乎者也,千鳩幾隻手指彷彿觸手 play 指住全世界,偏偏自己一伙人偶正是問題癥結所在,卻永續不承不認不負責任。

呢堆準備要跳棺材舞嘅廢老位位(前)名堂響啷啷,乜騙首乜柒局長院長廁所長人人有份,一大班圍威喂竊據廟堂廿三載,共港政經它們瓣瓣都有份攪彎攪死,而家又走嚟扮無知,今天我割昨日我嘅蓆,附帶一大堆九唔搭八 Out 過 Outrun 嘅「獅子山精神」罐頭符咒,它們繼續苟延殘喘正是香港仆街又仆街再三仆街兼仆街放題嘅始作俑者,然後呢班人偶人棍人渣仲敢走出來叫香港人同佢哋「團結」,真係狗唔吠貓都吠。

各位唔好忘記同一班小丑幾年前先攪過「完結香港基金」,它們只係一路走來繼續唔得啫,成班冚族鏟一直咁專注地做鳩攪鳩香港人,呢份「專一」都好撚值得大家直豎姆指。中共用嚟用去都只係得呢堆 Candles in the wind,香港人何愁莊敬自強大業不成?

Previous

確保不會攬炒的 35+ 攻防戰

作為前.莎莎常客,出個極正既網購 list 比大家戒甩莎莎

Next