情緒勒索救唔到醫護一命

香港跟武漢化武境內困獸鬥幾可已成定局,任何敝國境內因化武而死傷嘅人請緊記:冤有頭債有主,前面轉右是政府。側聞前線醫護人員因官方補給抗疫裝備「被短缺」,有些手足已在自費裝備返工,甚至有些港人向醫護人員捐贈防疫裝備,在下認為此風絕不可長 —— 咁同自己帶錢返工,未出糧卻先養返呢間失格公司,有啥分別?

打工受人二分四,受氣同是替人解決問題是應有之義,貨銀兩訖,你不欠我不欠你,但假如僱主未能提供足夠合理資源,卻以情感勒索逼迫員工冒生命危險,甚至令員工無奈地自費打你份工,如此僱主實屬失職,首先世上冇可能會有份工有資格要求受約者抵押生命,大家搵食啫,命就得一條,為無良無恥僱主玩命,其實係你對自己和愛你的人不義。

至於民間為醫護人員裝備不足而義捐裝備,這是另類助紂為虐,明明提供足夠醫療裝備畀任何一位醫護人員係政權嘅基本要求,而家各位不單沒有窮追猛打政權嘅不堪失職,反而將原本應該係政權做嘅事當成自己義務,這是好心做壞事,不單令港共能乘機繼續故意不作為去直接危害醫護人員,各位嘅善心只會淪為替港共掩飾害人陽謀嘅幫兇。

前線醫護人員也請收起大愛,呢個港共故意加害各位之局,返工夠裝備就按章工作,一旦港共連基本保你命裝備都不足,請馬上收工兼罷工,空槍上陣打生化危機跟自殺無異,唔好再畀共匪情緒勒索,閣下必須緊記:喺港共林奠眼中,香港人繼咁盡忠職守甚馬革裹屍,牠都只會當各位係臭四,留住條命,唔好死,他朝才能為真正以港人為本嘅民主香港國效力。

抗疫也是政治,係林奠匪類刻意放軟手腳賣港害人之圖謀,一旦有醫護人員不幸為呢班專業賣港賊而死,才是真真正正嘅送頭,賣港賊刻意將人為生化武器變成人禍放題,呢隻千古罪人大鑊,林奠自己享用就夠。