而家香港光天化日被恐怖份子劫走左個人,成個香港政府都唔理!咩意思?
林鄭出到黎仲可以當咩事都冇係同你講新年快樂工作順利?
你仲交咩稅?你仲投咩票?呢個香港同戰亂既情況有咩分別?

講番件事比仲未知發生咩事既人知先。
「銅鑼灣書店」股東李波12月30日突然失蹤,被公安跨境綁架番大陸。而且發現李波既回鄉證仍然留左係屋企。李波曾透過中國電話號碼致電報平安,電話中講到「他們要我協助調查,如果我表現合作,就可以從輕」。
簡單講,姐係有個香港人,回鄉證係香港,被公安捉左番大陸。
香港人係香港境內被強國人綁架番大陸!!!

中國仿如全世界最大既恐怖份子,今時今日香港人既人身安全已經完全不受保護。任佢捉,香港政府都可以完全唔做野,亦唔敢做野!
點解會放公安入黎?又點解會比佢地出到境?呢件事香港政府知唔知情?而家個人到底去左邊?
到而家政府仲係扮曬野講官腔。
香港同中國仲有咩分別?

香港政府應該立即禁止中國人進出香港邊境。
一日未見番個人,港府都唔應該再放任何一個強國人落黎,更加唔好話放公安落黎!
但我都唔相信香港政府會做野,唔通佢會出面問中國攞人咩?
唔可能啦!香港政府689邊度會「干涉共產黨做野」?

但係香港人唔可以任由宰割。
依家雖然開始有媒體報導,但係仍然遠遠未夠。而且以香港人既尿性,沒幾日又會冇左件事。所以一定要keep住嘈!
我懇請每一個香港人都要炒大呢件事,用盡你地既平台同手段。唔可以比香港政府推卸責任。甚至要嘈到中國人都知道,嘈到外國人都知道。
唔單只係要中國比一個交代香港,而係一定要強國同香港政權將個人毫髮無傷咁交番出黎!
唔好因為覺得自己做唔到野,覺得無希望架啦。就唔再理呢件事,當無發生過。
當香港人連人命都可以輕視既時候,我地同當年小悅悅事件既中國人有咩唔同?

大家唔好再妄想咩一國兩制,如果今次佢得逞,以後公安就可以公然係香港犯法,佢鐘意就可以捉你番大陸。
今次書局出書就已經被人捉,你有冇係facebook罵過中國?罵過政府?罵過共產黨?
隨時下一個捉既就係你,你身邊既人,任何一個人。