最近大家都係度討論王晶到底成唔成功,有人話有錢唔等於成功,有人話大家價值觀唔同,有人話佢拍垃圾屎尿屁電影。

不過各位廢青,到新年期間咪又係一家大細入戲院比錢王晶洗,睇佢繼續拍垃圾片?佢咁有錢咪又係咁多年黎香港人一代代咁供到佢肚滿腸肥?
你再唔認同佢既價值觀,都有權決定「香港主流電影,電視價值觀」既,正正就係垃圾屎尿屁。最後有say去傳播宣揚香港精神既,正正就係垃圾。

如果而家你要問我咩係香港精神,我會毫不猶疑咁答你:就係「垃圾精神」。垃圾精神即係一種戀劣既精神。呢種戀劣就係由一班食老本既有錢垃圾,通過製造更多既垃圾,去餵飽全香港既垃圾。

王晶之所以有資格視所有青年人為廢青,源於佢知道無論佢講咩垃圾言論,拍咩垃圾電影,青年人都制裁唔到佢。賭城翻炒翻炒再翻炒,由肥螳螂打到飛啤牌。基本上只要放番幾個大名星係套戲度出現,話之王晶拍咩香港人都肯睇。

你食垃圾,又點可以話自己唔認同垃圾呢?

無錯,你可以繼續用把口係網上面話佢唔成功。但你唔認同佢唔會令到佢有一毫子既損失,只要你/你既朋友/你既家人繼續供養佢。
要令到一個人收皮,就要擊潰對方認同既價值觀。

王晶相信:「廢青根本傷害唔到佢」,「拍垃圾都有人睇」,「廢青屌完都會繼續比錢佢洗」。

賭城風雲3有周潤發、劉德華、張學友、張家輝。所以王晶好老定覺得最後大家咪又係睇完影低張電影票post上instagram打句:「支持發哥先睇。」

點解佢會可以咁串?點解佢可以當所有廢青無到姐?因為廢青有前科架囉!好幾年前,個個拍曬心口話罷睇TVB,結果呢?咪又係日日追「my盛lady」?咪又係一知道子華攞視帝就瘋狂洗版?

說好的骨氣呢?廢青少少骨氣都冇,「人必自侮而後人侮之」唔怪得被上一輩睇死架喎!

賭城風雲II係香港首周票房港幣1413萬元,如果王晶今次票房都仲可以攞番呢個數,咁就證明香港不論廢青,廢中,廢老都共擁同一個價值觀。
同一種香港式垃圾精神。